Fisketips før sesongen

5 enkle fisketips

Nå når fiskesesongen virkelig begynner å nærme seg med stormskritt kan det være godt for alle oss med litt sløv hukommelse å få en liten oppfrisker på en del ting som kan ha gått i glemmeboka. Derfor tenkte jeg at jeg kunne liste opp noen enkle fisketips som kan hjelpe til med å få i gang rustne fiskere etter vinteren. Fisketips kan egentlig være så mangt. I denne artikkelen skal jeg ta for meg noen helt enkle og grunnleggende ting.

Fisketips 1:

Fisken står som regel dypere i vannet midt på dagen enn den gjør morgen eller kveld. Dette er et faktum som de fleste fiskere har fått erfare veldig ofte. Grunnen er egentlig ganske enkel. Midt på dagen om sommeren er det som regel ganske varmt ute, og de fleste fiske artene trives ikke så veldig godt hvis det blir alt for varmt i vannet. De søker derfor til områder med dypere vann fordi vannet er kaldere der. Temperaturen i vannet er også grunnen til at fisket som regel er best om morgen og kveld. Fisken blir ofte dorsk og lat hvis det er for varmt i vannet.

Fisketips 2:

Vær nøye med tilslaget. Dette er kanskje noe av det vanskeligste for uerfarne fiskere å få til. Timingen i tilslaget handler om at man ikke skal dra til for tidlig, men heller ikke vente til fisken har sluppet unna. For å si det enkelt; gi fisken tid til å bite på før du drar til, men ikke vent så lenge at fisken klarer å komme seg av.

Fisketips 3:


Varier hastigheten under innsveiving. Dette er veldig viktig, mer viktig enn de fleste faktisk tror. Egentlig skal man ikke bare variere hastigheten, man bør legge inn stopp i innsveivingen. Alt dette er med på å få oppmerksomheten til fisken og stoppene gir den ofte muligheten til å bite på. Det er faktisk under stopp og rett etter at man oftest får fisken på kroken.

Fisketips 4:


Prøv lyse farger om dagen og mørkere når kvelden og natten kommer. I mørket vil sluker som har mørk farge gi en mye finere silhuett enn lyse. Om dagen gjør de lyse fargene seg mer gjeldene og vil derfor fungere bedre.

Fisketips 5:


Ikke fisk med sluk hvis det er blikkstille på vannet. Det kan rett og slett virke som om det er helt dødt og fisketomt i vannet mange ganger når det er blikkstille. Trikset er å bytte over til flue eller mark og la disse ligge. Er det derimot litt vind eller regn er sluken igjen et ypperlig redskap som bør være et førstevalg.

Jeg går ut i fra at det er mange av dere som gleder dere til fiskesesongen kommer i gang for alvor. Jeg skal prøve å komme med nyttige fisketips på denne siden gjennom hele sommeren, så følg med.

Ingen kommentarer: